Crematie

Uitvaartverzorging Van der Pol verzorgt uw crematie in Maassluis, Maasland, Rozenburg, Vlaardingen, Schiedam, Rotterdam, de regio Rijnmond of daarbuiten.

Cremeren gebeurt als iemand niet begraven wenst te worden.

Bij een crematie dienen er een aantal dingen direct beslist te worden:

  • De locatie van de crematie; welk crematorium.
  • Het aantal te verwachten personen.
  • De tijd die nodig is voor de auladienst en de tijd voor het condoleren.

Zaken die niet direct geregeld hoeven te worden:

  • Muziek en/of powerpoint; meestal dienen deze minimaal 24 uur voor aanvang van de dienst in het bezit te zijn van het crematorium. Uiteraard geeft eerder de voorkeur voor het geval er iets niet in orde zou zijn.
    Crematoria beschikken over een uitgebreid muziekbestand. Wij kunnen u uiteraard helpen bij het aanleveren van muziek.
  • Consumpties voor bij het condoleren; deze dienen ook minimaal 24 uur van te voren bekend te zijn in verband met het bestellen. Wij kunnen u hierbij ook adviseren over de mogelijkheden.

Na de crematie:

De as van de overledene dient een maand bewaard te blijven bij het crematorium, dat is wettelijk geregeld. Na die tijd wordt de as vrijgegeven en kunt u een keus gaan maken wat er met de as moet gebeuren. De opdrachtgever van de uitvaart krijgt hier automatisch bericht van.
Als u nog niet weet wat u wilt doen met de as, dan kan er tegen betaling gekozen worden om de as te bewaren bij het crematorium. (Meestal zijn de eerste 6 maanden gratis).

U kunt de as verstrooien, in een urn meenemen, bijzetten op bij een graf, eventueel een sieraad met as. Er zijn legio mogelijkheden, waarbij wij u kunnen adviseren.

Voor een Budget crematie klik hier